Oldal kiválasztása

Blog

2024. 04. 25.

A héten megismerkedtünk három kiscicával.
Biztosan tudjátok kik ők, egy fekete, egy szürke és egy fehér.
Időrendi sorrendbe raktuk a kalandjaikat, eledelt pakolgattunk nekik csipesszel, persze, ha már ott volt előttünk, gyorsan végeztünk is velük pár műveletet. Igaz és hamis állítások útvesztőjén vergődtünk át, gyakoroltuk picit az írást, az irányokat térben, hiányzó képrészleteket kutattunk fel és tettük őket a helyükre, összetett szavakat alkottunk a színekkel, hogy bővítsük a szókincsünket („Milyen szín az a hajagoszsöld? ❤ ) és, mivel az alkotás sosem maradhat el, mindenki készített magának egy cicát, a hidegre való tekintettel, kis zsenília”pulcsiban”.

Rövid videó a foglalkozásról

2024. 04. 18.
A mesék birodalmában barangoltunk a héten is, így ismerkedtünk meg a három pillangó történetével.
Olyan jó volt látni a csillogó szemeket, ahogy hallgatták a mesét!
A feladatok egy részét önállóan oldották meg a gyerekek és megtanultuk, hogy hogyan kell javítani a munkát a suliban.
Válogattunk szereplőket, dramatizáltuk a mesét, tésztapillangókkal matekoztunk, volt igaz-hamis játék, melyik tulipánra gondoltam, aztán vízben úszó pomponokkal díszítettünk pillangót, röptettük őket szívószállal, végül pedig a környezeti nevelést is hozzátéve megtanultuk, hogy mik a lepke fejlődési szakaszai.
Csudajó móka volt!
2024. 04. 11.
Sokan és sokat írtak már arról, hogy mennyire fontos szerepe van a gyerekek fejlődésében a meséknek.
Ezt mi is így gondoljuk, ezért a héten eleveztünk a mesék birodalmába.
Kezdésnek a mindenki által ismert A répa című Tolsztoj-mesét választottuk.
Az iskolában az összes szövegfeldolgozási órán követett tematika alapján mi is kiválogattuk a szereplőket, dramatizáltuk a mesét, ezzel is erősítve a gyerekekben a mesei szófordulatok használatát, az önálló szövegalkotást és persze az emlékezetet fejlesztettük. Formamásoló feladatokkal ügyesítettük a kis kezeket, az irányok pontos felismerését, versenyeztünk, hogy ki milyen gyorsan igazodik el egy mátrixban és talál meg ott helyeket adott szempont szerint, becsempésztünk egy kis matekot is, gyakorolva a relációs jele írását és jelentését, persze újra leírtuk a nevünket, hogy ne felejtsük el 🙂 és elkészítettük a mese legkisebb szereplőjét is ujjbábként.
Néha megállunk, összenézünk és elismerően bólogatunk, hiszen mi tudjuk, hogy honnan indultunk és elképesztő látni, hogy ahhoz képest hol tartunk most!
Büszkék vagyunk a gyerekekre nagyon!

2024.03. 28.

Nagy nyuszivárás jellemezte a heti foglalkozásokat.

A gyerekek azért izgultak, hogy jön-e a nyuszi, mi meg azért, hogy végzünk-e így minden feladattal! 😀
Játszottunk hazatalálóst, nyuszimatekot, különbségkeresőt. Csibék és tojások között szlalomozott a ceruzánk, répákat csoportosítottunk a rajtuk lévő képek szótagszáma szerint, megkerestük a húsvéti kosárkákba passzoló tojásokat, csibéket helyeztünk el a mátrixban, leírtuk a nevünket a nyuszinak, hogy megismerjen bennünket, és persze készítettünk egy cuki kis nyuszit is, ami tud beszélni, vele húsvéti dalokat énekeltünk.
Erre a szíves invitálásra a nyuszi is berobogott egy pillanatra és minden kis manócskának hozott egy kis ajándékot!
Vidám húsvétot és boldog nyulat mindenkinek!
Találkozunk a szünet után!
2024. 03.14.
RO-BO-TOK JÁR-TAK NÁ-LUNK!
A múlt heti foglalkozás kezdetén robotok toppantak be a Manóképzőbe!
Hamar bemutatkoztunk robotnyelven, szerencsére mi már kiválóan tudunk szótagolni, aztán le is írtuk nekik a nevünket, biztos,ami biztos alapon.
Utána segítettünk neki eljutni egy toronyház labirintusában a tetőre a kiteregetett ruhákért, majd a sor és oszlop fogalmát gyakorolva megnéztük, hogy ki hol lakik.
Gyakoroltuk velük a robotmatekot, hogy ők is olyan ügyesek legyenek, mint mi, cserébe ők megtanítottak bennünket amőbázni, és mutattak egy nagyon izgis szerkezetet is, ami hangosan zenél és villog, ha hozzáérünk a dróthoz.
játszottunk még párkeresőt, rajzoltunk utasítások szerint és készítettünk egy nagggyon klassz robotot, ami akár a ceruza hegyén is tud egyensúlyozni.
Igen termékeny nap volt!
2024. 03. 14.
Különös helyszínen jártunk az utolsó előtt űrbéli kalandunkon.
Elkísértünk kalandjain egy kicsi hernyót, amint valóra váltja álmait és pillangóvá változik.
Eközben persze volt egy kis rakétás matek, gyakoroltuk leírni a nevünket, elhelyeztünk hernyócskákat a mátrixban, ezzel gyakoroltuk a sor és oszlop fogalmát. Tornáztattuk a szemünket egy kis útvonalkövető feladattal, átírtuk a hernyó útvonalát, meg is tornáztattuk a kis hernyónkat, elkészítettük a saját kis pillangónkat, röpködtünk a virágokon mintát követve, majd hazaröppentünk.
Hasznos kis délután volt!
2024. 03. 06-07.
SZÖRNYen jó hetünk volt a Manóképzőben!
A héten ugyanis meglátogattuk a szörnyek bolygóját.
Először megkerestük, melyik űrlény melyik űrhajóval utazik, aztán irányba fordultunk a választott cél felé.
tudtuk, hogy nem illik üres kézzel érkezni, ezért ajándékot is vittünk, ezzel gyakoroltuk a formák pontos átmásolását, majd érkezés után be is mutatkoztunk. Mivel nem beszélték a nyelvünket, le is írta a nevét mindenki, hátha úgy könnyebben megtanulják.
ezután roppant bonyolult csillagtérképet készítettünk, hogy legközelebb könnyen eljussunk bárhová, ahová szeretnénk.
Édes vagy rémes (kinek-kinek ízlése szerint) szörnyikéket készítettünk, összeraktunk egy szörny puzzle-t összeadások gyakorlásával, rajzoltunk utasítások alapján, majd összeraktuk az űrhajókat, hogy elindulhassunk hazafelé.
SZÖRNYű gyorsan eltelt az egy óra!
2024.  02. 28-29.
Épp csak elkezdődött a foglalkozás a Manóképzőben, amikor váratlanul egy féreglyuk keletkezett a teremben. Nekünk persze több sem kellett, azonnal bemásztunk!
Így aztán nem volt meglepő, hogy csodás csillagképeket láttunk, amiket gyorsan lemásoltunk. Elsuhant mellettünk egy űrhajó is, olyan gyors volt, hogy szinte csak pontokat láttunk, de azért hamar összekötöttük őket.
Nem tudtuk, hogy az űrlények, akikkel majd találkozunk, tudnak-e beszélni, ezért megpróbáltuk elírni a nevünket.
Aztán készítettünk egy kis űrhajót, amit szívószállal lehetett kilőni. Persze egyből csináltunk is egy kis versenyt belőle.
Egyre ügyesebben megy a sudoku, most is csináltunk belőle egyet, sőt, volt, aki kettőt is!
Ezután segítettünk az űrlényeknek is úgy eljutni a saját űrhajójukhoz úgy, hogy közben ne érjenek a falhoz.
Mire ezzel végeztünk, muszáj volt hazaindulni, mert a szülők már vártak ránk, de megígértük, hogy visszatérünk!
2024. 02. 21-22.
A múltkori dinoszauruszos fogalakozást annyira élvezték a gyerekek, hogy eldöntöttük, a héten újra visszatérünk. Nem tudom, hogy az időgépünkkel történt-e valami vagy csak elrontottuk a programozást, de mire visszaértünk, a dínók már kihaltak!
Seráfütty, felcsaptunk régésznek!
Az időgép ablakából még láttuk, ahogy menekülnek a dínók a láva elől, gyorsan átírtuk az útjukat. Azután műveleteket alkottunk a lábnyomaik alapján,, majd elkészítettünk pár csontvázat is. Eljutottunk a Nagy Mocsár partjára, ahol a képen megadott fosszíliákat kerestük meg, majd a kis régészek pihenőt kaptak, megtornáztatták a testüket a testrészek felismerésével, persze egy versengős játékba foglalva. Kerestünk elbújt hangokat,, számolgattuk a megtalált leleteket, végül hazavarázsoltuk magunkat és a jól végzett munka ajándékaként mindenki hazavihetett egy nagyon édes kis dinoszauruszos karkötőt is.
Alig várjuk a jövő heti kalandot!
2024. 02. 14-15.
A múlt héten történt egy kis gond a Manóképzőben!
Elindultunk legújabb utazásunkra, de az ejtőernyőnk elszakadt és egy váratlan fordulattal időviharba kerültünk. Csak kapkodtuk a fejünket, amikor kiderült, hogy a dínók világába kerültünk.
Rögtön találtunk is pár tojást, aminek átírtuk a mintázatát, ollóval utat vágtunk a kis dinoszauruszoknak, bekukkantottunk dínómatekra, gyűjtöttünk tojásokat, készítettünk magunknak egy kis emléket, szótagoltunk, kódoltunk, bingóztunk, olyan hamar elszaladt az idő, hogy majdnem elkéstünk a visszaindulással. Szerencsére volt a tarsolyunkban egy hazavarázsoló mondóka, így épp időben érkeztünk.
Nagggyon klassz volt, alig várjuk, hogy merre indulunk a héten!
2024. 02. 07-08.
Megint útra keltünk. A hatalmas Sziklás-hegységbe vezetett utunk. Hogy könnyebben megközelítsük, egy ejtőernyővel ugrottunk le a repülőnkről. A sikeres földet érés után megszámoltuk a sasfészkekben lévő tojásokat, majd Kecske tanító bácsival gyakoroltuk a hangösszevonást. Nem volt könnyű…
Aztán gyurmából megformáztuk a köveken sütkérező kis kígyókat, majd kiegészítettük a hiányos képeket. A muflonmatek nagyon izgi volt, számsziklákat építettünk összeadásokkal és pótlásokkal. Leereszkedtünk egy kicsit, ahol összefutottunk mormotáékkal, és bekapcsolódtunk a memóriafejlesztő játékukba.
Készítettünk egy remek kis kígyóbábot, majd elindultunk haza. Épp időben, mert a szülők már nagyon vártak ránk! 🙂
2024. 01. 31.
Sűrű volt az előző hét, szerdán bemutató foglalkozást tartottunk jövendőbeli Manóknak és szüleiknek, csütörtökön pedig folytattuk világjáró kalandozásunkat.
Nem is akárhová látogattunk el, ugyanis a vicces bemelegítő után vettünk egy hatalmas levegőt és lemerültünk az óceánba!
Készítettünk cuki kis medúzát, együtt számolgattunk delfinekkel és polipokkal, összeszedegettük és szívószál segítségével elfuvaroztuk a nevünk betűit a víz legmélyére,sorba rendeztük őket, majd le is írtuk a „homokba”.
Az óceán oviban segítettünk Polip óvónéninek összeterelni a kis lurkókat, csoportosítottuk is őket, ezután segítettünk egy eltévedt kis halacskának kijutni a hínárok közül.
Már alig volt levegőnk, így gyorsan buborékokba pattantunk és a helyes irányba fordulva hazaúsztunk Veszprémbe.
Remek móka volt!
2024. 01. 25.
Világjáró sorozatunk második állomásán a dzsungelben kalandoztunk.
Nem könnyű eljutni oda, de az ügyes Kismanók már jól ismerik a számokat, ennek segítségével könnyedén hajtották végre a „varázsugrást”.
Elsőként színpompás papagájokkal találkoztunk, hamar készítettünk egyet magunknak is. Kiderítettük, hogy kiválóan bontjuk a számokat, többen teljesen önállóan is boldogultak már, aztán az elkóborolt álltok nyomába eredtünk, ezzel is gyakorolva az irányokat. Kicsi oroszlánok útját követtük ollóval, elővarázsoltunk a dzsungelben eltűnt tárgyakat, majd bekukkantottunk makimatek órára is. A végén újra előkerült a „varázsugró” pálya, szerencsére mindenki jól figyelt, így hazajutottunk Veszprémbe.
Manócskáink nagyon sokat haladtak az előkészítőben, egyre nehezebb feladatokat oldanak meg könnyedén.
Büszkék vagyunk rájuk nagyon!
2024. 01. 18.
Csütörtökön világjáró sorozatunk első állomásán, az Északi-sarkon jártunk.
„Hógolyóztunk” az eszkimókkal, aztán a sok-sok hógolyót megszámoltuk, bontottuk a számokat, bekötött szemmel egyensúlyoztunk a jégtáblákon egymást irányítva, így gyakoroltuk az irányokat, betűelemeket írtunk a „hóba, sudokuztunk a fókákkal, titkos útvonalakon barangoltunk és végül egy cuki kis jegesmedvét is készítettünk vegyes technikával.
2024. 01. 11.
Az első januári foglalkozáson kerestünk négylevelű lóheréket, versenyeztünk picit a pálcikák kirakásában, nagy koncentrációval kismalacot hajtogattunk, majd az éhes malackákat (és a kisgyerekeket) 😀 megetettük egy kis kukoricával és a helyes ceruzafogásra nagyon ügyelve formákat is másoltunk.
Jó volt újra együtt játszani a Manócskáinkkal! 
Vidám, sikeres új esztendőt kívánunk minden jelenlegi és leendő Manócskánknak, családjuknak, barátainknak, követőinknek!
Köszönjük, hogy velünk voltatok az idén, várunk Benneteket jövőre is!
Andi, Évi
Idei utolsó közös munkánk segítse a vidám készülődést az előttünk álló napokra.
Mindenkinek áldott, meghitt békés karácsonyt kívánunk, a következő esztendőben pedig szeretettel várjuk a kismanókat a Manóképzőben!
2023. 12. 21.
ANGYALPRÓBA
A héten megtudtuk, hogy milyen próbákat kell kiállnia egy kicsi angyalnak ahhoz, hogy karácsonyi angyal lehessen.
Díszítettünk karácsonyfát minta alapján, készítettünk kis csengettyűt, párosítottunk elgurult karácsonyfadíszeket, , „sütöttünk” mézeskalácsot és még sorolhatnánk.
Nem volt könnyű feladat, de segítségünkkel Sziporka, a legkisebb angyal sikeres vizsgát tett, így karácsonykor már ő is viheti az ajándékokat, díszeket!
Ügyesek voltatok Andriska, Bálint, Beni, Gergő, Mátyás, nélkületek nem ment volna! ;´)
Ha úgy érzed, gyermekednek szüksége lehet két lelkes tanító néni segítségére, hogy szeptemberben zökkenőmentesen kezdhessétek az iskolát, keress bennünket bátran!
Andi, Évi és a Manóképző lelkes lurkói! ❤
2023. december
2023. 12. 14.
Az elmúlt hetekben elutaztunk Manófalvára, hogy segítsünk a Mikulásnak és manóinak, aztán a rénszarvasok által kevert kalamajkát oldottuk meg. Remekül szórakoztunk, közben játszva fejlesztettünk egy csomó olyan képességet és készséget, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az iskolakezdés zökkenőmentes legyen.
Ha szeretnéd, hogy gyermeked vidám hangulatban, gyermekbarát környezetben, tapasztalt tanító nénik segítségével készüljön fel az iskolára, akkor keress bennünket bátran és csatlakozz gyermekeddel a Manóképzőhöz!
Bejelentkezhettek a (30) 678 2624 -es számon
Szeretettel várunk!
Andi és Évi

Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Adatvédelem

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close